I skovens dybe, levende uro

Reportage fra Skolernes Motionsdag 13.10.2017

Af Christa Ajufo

“Kom så unger, det er nu eller aldrig!”
Dyrehaven er fyldt med opmuntrende tilråb her på Skolernes Motionsdag, som nu for 35. år løber af stablen. 98 % af alle skoler i Danmark deltager i denne tilbagevendende begivenhed, heriblandt også Sankt Petri Skole, som i år har valgt at afholde arrangementet i Dyrehaven, nord for København.

”Jeg glæder mig til at løbe”
Dagen starter ellers fredeligt i det nordsjællandske. Enkelte fodgængere og motionister er allerede undervejs for at nyde denne morgen, hvor solen skinner klart fra den blå efterårshimmel, og luften føles mildere, end den har gjort længe.
På parkeringspladsen tættest på indgangen prøver en gråkrage forgæves at knække en nød på asfalten. Lyden af nødden, når den rammer den hårde overflade, brydes dog snart af S-togets rumlen - og så går det løs.
En summen af ivrige børnestemmer nærmer sig, og kragen letter skyndsomst vingerne.
En af de første klasser fra Sankt Petri Skole er ankommet til Klampenborg Station og bevæger sig nu i rask gang hen til det aftalte mødested i Dyrehaven.
“Jeg glæder mig til at løbe,” lyder det fra William Dalsdorf fra 6.a, som sammen med en klassekammerat fordriver ventetiden ved mødestedet med at stå på skateboard.

Efterhånden som flere og flere elever og lærere samles, fortrænges lyden af fuglestemmer til fordel for latter og snak.

Løbet skydes i gang
Da en af sportsudvalgets ildsjæle, Naomi Grimes-Borch, omsider lader megafonens alarmsignal tone ud mellem træerne, stimler eleverne straks sammen omkring hende som på kommando. “Guten Morgen liebe Naomi!” lyder det højt i kor.
Efter de praktiske informationer er givet, følger en fælles opvarmning ved 8.a. Skoven genlyder af trommers rytmer og elevers energiske stampen i jorden.
Enkelte grupper øver deres kampråb, inden startsignalet lyder. Herefter fortoner elevernes stemmer sig efterhånden, so