Den kongelige patron

 
Skolen har indtil den dag i dag en særlig tilknytning til det danske kongehus, som er bevaret i den ældgamle stilling Kongelig Patron. Den Kongelige Patron er kongens tilsynsførende, oprindelig i finansministerens person, men nu varetaget af en stiftsamtmand. Skolens Kongelig Patron er i dag generalløjtnant Kjeld Georg Hillingsø.
 

Kjeld Georg Hillingsø er født 1935 i Århus. Hillingsø begyndte sin karriere i Søværnet, men gik i 1956 over i Hæren, hvor han blev løjtnant i 1959. Efter skiftende tjeneste i stabe og geled samt som lærer på Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole blev Hillingsø i 1991 generalmajor og chef for Hærens Operative Kommando; i 1993 blev han generalløjtnant og chef for Enhedskommandoen for Den Nordlige Del af NATOs Centralregion (BALTAP) og chef for Forsvarets Operative Styrker. Han gik af i 1995.

Kjeld Hillingsø er gift med Birgitta Hillingsø, født Iuel. Han er far til skuespilleren Ellen Hillingsø og til tidligere formand for Læger uden Grænser, læge Jens Hillingsø.

 

Und HIER können sie die eigene Vorstellung unseres königlichen Patrons aus der Petri Post lesen.  (PDF)

 
 Dimmission 2014
 
Ihre Majestät Margrethe II. und der königliche Patron Generalleutnant Kjeld Hillingsø anlässlich eines Festgottesdienstes 2016

 
 
  

Dronningen om Sankt Petri Skole

 
Kort før et besøg i Tyskland i oktober 2016 gav Dronning Margrethe II et langt interview til ARD. I interviewet kommenterer hun kort Sankt Petri Skole og den kongeligt udnævnte patron for skole og kirke. Hun siger:
 
Historisk er Sankt Petri enormt fascinerende. Skolen har overlevet alle de historisk turbulente tider. Det er efter min mening noget meget særligt og meget betydningsfuldt. Der er tale om en lille enhed, hvis eksistens mange mennesker ikke engang er bevidst om. Men den findes! Og ved siden af bemærker man en vidunderlig kirke med et storslået tårn, der er synligt fra alle steder i den indre by.
 
Her er udsnittet af interviewet Dronning Margrethe II.
 
ARD har venligst stillet udsendelsen til skolens rådighed. Hele interviewet kan du se her.
Larslejsstræde 5 1451 København K | Tlf: +45 33 13 04 62 | E-mail: kontor@adm.sanktpetriskole.dk