National konkurrence

Den nationale konkurrence afholdes hvert år fra torsdag før pinse og til og med torsdag efter pinse weekend i Tyskland. Datoerne og stederne for de kommende år er:

 

28. maj til 4. juni 2020 i Freiburg im Breisgau
20. maj til 27. maj 2021 i Bremen
2. juni 2022 i Oldenburg
25. maj til 1. juni 2023 i Zwickau (planlagt)

 

De 2000-3000 deltagere fra alle regionale konkurrencer, der har kvalificeret sig til denne finale med en videresendelse vil komme til den nationale konkurrence. De yngste deltagere i denne runde er i aldersgruppen III.

Den nationale konkurrence er sponsoreret af det tyske musikråd. Mere om “Jugend musiziert” i Tyskland kan findes her.

I den nationale konkurrence, bliver 1.plads 2. og 3. plads præmier samt certifikater og talrige særlige præmier uddelt. Nationale prisvindere inviteres ofte til forskellige koncerter, workshops eller arrangementer.

Arrangementet kan ikke sammenlignes med den nationale konkurrence i region 2 (tidligere Nord- og Østeuropa). Omkring tusind optakter finder sted på mange spillesteder, hvor mange deltagere kun ankommer til deres optakt. Det anbefales at lytte til mindst én prisbelønnet koncert og forskellige optakter. På denne måde vil den nationale konkurrence ikke kun være en stor personlig succes, men også en uforglemmelig begivenhed.