17.-19. marts blev Jugend Musiziert Landeswettbewerb afholdt med Sankt Petri Skole som værtsskole. Et stort arrangement, der under normale omstændigheder samler musiktalenter fra hele 16 andre tyske udlandsskoler i hele Nordeuropa. Grundet coronapandemien har det det seneste år været nogle meget anderledes betingelser for denne internationale begivenhed og til stor ærgrelse for alle parter måtte både Landeswettbewerb og finalekonkurrencen Bundeswettbewerb aflyses i 2020.
Derfor var det særdeles velkomment, da Sankt Petri Skole meddelte at Landeswettbewerb 2021 ville blive gennemført på trods af udfordringerne, for første gang nogensinde som en digital videokonkurrence.
Ikke alle udlandsskoler havde haft mulighed for at afholde deres indledende regionale konkurrence, men på trods af det var 104 deltagere fra 8 lande gået videre og kunne deltage i Landeswettbewerb i København.
I løbet af marts måned summede hjemme-øvelokalerne fra Moskva til London og alle musikalske bidrag blev optaget på video og sendt til os på Sankt Petri Skole. Konkurrencen fandt sted på en digital platform på youtube, hvor deltagernes bidrag i løbet af konkurrencedagene streamedes til både familie, venner, jury og alle de deltagende udlandsskoler.
Platformen voksede og udsmykkedes med bidrag fra Sankt Petri Skole, Sankt Petri Kirke, tidligere deltagere i Jugend Musiziert og den tyske ambassade i København, som alle bød velkommen til værtsbyen København og det særlige dansk-tyske liv omkring Sankt Petri.
Bedømmelsen fandt sted igennem en fagspecialiseret jury, der samledes i Nørregade og så streamingen sammen. Dog med klassisk juryformand Irene Rieck i Stockholm og rytmisk juryformand Robert Bär i Helsinki. Via en mobilapp kunne deltagerne følge med i programmet og efterfølgende se deres point.
Sankt Petri Skole havde 8 deltagere med i konkurrencen, der alle spillede flotte, krævende programmer. Forberedelsen af eleverne foregår ofte i op til et år inden og er et intenst forløb for elever, opbakkende familier og faglærere. Kravene til repertoirets udformning og vanskelighed er tårnhøjt og eleverne skal spille i optil 15-20 min. Dette år måtte en stor del af forberedelsen ovenikøbet foregå via undervisningstimer over teams. Nok ikke hvad Beethoven havde i tankerne, da han oprindelig skrev sine sonater.
Alle Sankt Petris 8 deltagere modtog 1. pris med flotte point og blev således kvalificeret til deltagelse i Bundeswettbewerb i Bremen i maj. Et kæmpe tillykke skal lyde til alle eleverne for en enestående indsats.
Den tyske ambassade i København havde sponsoreret 4 specialpriser hvoraf den ene blev givet til Sankt Petri Skoles egen Anne Sophie Trepka for Eindruckvollster Künstlerischer Ausdruck for hendes program i kategorien Blokfløjte solo AG IV som var bygget op omkring ny og tidlig musik med temaet Fugle.
Stort tillykke til alle Sankt Petri Skole/Sankt Petri Musikskoles elever:
Alma Eleonora Seifert, Gitarre solo AG III 24 Punkte, 1. preis
Linn Ostrowicz, Blockflöte solo AG III 24 Punkte, 1. preis
Anne Sophie Trepka, Blockflöte solo AG IV 24 Punkte, 1. preis
Stine Ostrowicz og Rinko Degele, Duo: Klavier und Streichinstrument AG III 23 Punkte, 1. preis
Vilja Gunvor Singer Jensen og Theodor Storm Axtmann Petersen, Duo: Klavier und Streichinstrument AG III 24 Punkte, 1. preis
Philip Sejer Andersen (med Anna Lena Siebner, Christian Campelo og Magnus Huber Hansen) E-bass solo AG IV 23 Punkte, 1. preis
Held og lykke og rigtig god fornøjelse videre til finalekonkurrencen Bundeswettbewerb i Bremen 20.-27. maj 2021, der inspireret af Københavns og de øvrige landeswettbewerbs succes med digital afholdelse også bliver en videokonkurrence.