Sankt Petri Skoles SFO
Fritidstilbud
SFO (Skolefritidsordning) er et frivilligt tilbud til forældre, hvis børn går i 0. til 3. klasse og dermed er en del af hele Sankt Petri Skoles pædagogiske tilbud.
Formålet med SFO’en er at skabe et pædagogisk kvalitativt fritidstilbud, der giver børn mulighed for fri såvel som inspirerende leg, kreativ beskæftigelse, bevægelse og fællesskab.
Organisation
Vores fritidstilbud er åben kl. 7:00-8:00 og igen fra kl. 12:50 til 17:00. I forbindelse med Sank Petri Planen kommer 0.-2. klasserne kl. 12:50. 3. klasserne kommer kl. 13:45.
Vi har også en klub, der er pædagogisk skræddersyet til børnene i 4. og 7. klasserne.
Alt hvad vi gør, skal starte og slutte med et barn!
SFO´ens pædagogiske grundlag er fælles med Sankt Petri Klubben og Fritten. Det fælles pædagogiske grundlag består af fem sætninger:
1. Grundlag
Der er meget lidt børnene skal, men der er meget de kan.
2. Grundlag
Vi tilbyder pædagogiske aktiviteter til alle børn uanset interesser og vi følger børnenes interesser og initiativer
3. Grundlag
Alle børn har ret til mindst én tryg voksen relation.
4. Grundlag
Alle børn skal have gode og ligeværdige relationer og venskaber med andre børn.
5. Grundlag
Vi behandler alle børn forskelligt for at behandle dem ens.
Børn
Medarbejdere
Praktikanter
Aktuelles
Vores lokaler
Antimobbestrategi
Det er vigtigt for både skolen og SFO’en at skabe en angstfri og ubekymret atmosfære hvor den enkelte føler sig anerkendt. Mobning er uforeneligt med skolens og SFO’ens grundlæggende værdier.
SFO’en ser tillid som grundlag for hverdagens pædagogiske liv, hvor relationen mellem børn og pædagoger er fundamentet for børns udvikling og uddannelse i fritiden.
Tillid er også kernen i kammeratskabet og sociale færdigheder, som børn erhverver sig i samspil med andre børn, mens de leger og lærer.
Tillid er også grundlaget for hele barnets udvikling, som SFO’en bidrager til mentalt, musikalsk, kreativt og socialt.
Tillid er limen, som skaber de sikre rammer for SFO’en, hvor børnene udvikler sig og (ud)fordres til at sikre den bedst mulige udvikling af deres potentiale.
Mistillid, intolerance, mobning, udstødelse og ligegyldighed er elementer, der ikke passer ind i SFO-verdenen, mens tillid og bærende relationer præger vores SFO.
Sproget som nøgle
I SFO’en er sprog og kommunikation en vigtig nøgle med henblik på samspillet mellem interpersonelle relationer og personlig udvikling. Både talt sprog, kropssprog og det “uudtalte” spiller ind i den enkeltes og gruppens forståelse og muligheder for at udvikle sociale færdigheder i forhold til sig selv og andre. Et stærkt selvværd, en allestedsnærværende selvtillid og en styrket selvtillid er grundlaget for at navigere i et moderne samfund og for at opbygge sociale ressourcer i en multikulturel og globaliseret verden.
Indmeldelse
Her finder du indmeldelsesblanket, og de ofte stillede spørgsmål besvarer de mest almindelige spørgsmål om optagelse og betaling i SFO’en.