Sankt Petri Skoles SFO

Fritidstilbud

SFO (Skolefritidsordning) er et frivilligt tilbud til forældre, hvis børn går i 0. til 3. klasse og dermed er en del af hele Sankt Petri Skoles pædagogiske tilbud.

Formålet med SFO’en er at skabe et pædagogisk kvalitativt fritidstilbud, der giver børn mulighed for fri såvel som inspirerende leg, kreativ beskæftigelse, bevægelse og fællesskab.

Organisation

Vores fritidstilbud er åben kl 7:00-8:00 og igen fra kl. 13:00 til 17:00. Klokken 13.00 starter 0. klasserne den daglige rutine i SFO’en, hvor de har lokalerne i annekset for dem selv. Alle andre SFO-børn fra 1.-3. klasse ankommer klokken 13:50. Efter samlingen kl 14:20 kan børnene enten deltage i de forskellige aktiviteter eller kaste sig ud i fri leg.

Vi har også en klub, der er pædagogisk skræddersyet til børnene i 4. og 6. klasserne.

Børn

Medarbejdere

Praktikanter

Aktuelles

Tilmelding klub 2021/22

Tilmelding klub 2021/22

Tilmelding til klub for skoleåret 2021/2022 Sankt Petri klub har fået stor tilslutning og udvider derfor til næste skoleår. Vi holder til i nyindrettede lokaler i stueetagen i Nørregade.  Hvis du...

læs mere
Tilmelding SFO nu åben

Tilmelding SFO nu åben

Tilmelding til SFO for skoleåret 2021/2022 er nu åben. Hvis I har behov for en plads i Sankt Petri SFO, er det nu, I skal tilmelde barnet. Vi har 190 pladser i SFO'en til 0.-3. klassesbørnene. Vi...

læs mere

Vores lokaler

Legerummet

… er samlingsrummet for Grøn Gruppe. Efter samlingen fungerer det som et legerum, fx med Lego, PlusPlus elementer.

DagligStuen

… er samlingsrummet for Rød Gruppe. Efter samlingen fungerer det som et sted, hvor børnene kan spille bræt- og kortspil eller hvile på en stor madras med en bog.

Puderummet Stuen

 er samlingsrummet for Gul Gruppe. Efter samlingen er det et rum, hvor børnene kan brænde noget krudt af og lege pude kampe. De voksne sætter tit udklædningsaktiviteter og andre fantasifulde lege i gang.

Tegnestuen

… er samlingsrummet for Blå Gruppe. Efter samlingen kan børnene udfolde sig kreativt, deltage i kunstneriske aktiviteter, arbejde med perler, tegne osv.

Legorummet

… her drejer det sig om de små byggeklodser; der bliver bygget, konstrueret og fantasien får frie tøjler - ofte i samarbejde med andre. På hylderne er der alle mulige bræt- og kortspil, som man kan tage med rundt til andre lokaler.

Stille- og Læserummet

… er samlingsrummet for gruppe 5. Efter samlingen er der mulighed for at læse i en afslappet atmosfære eller spille bræt- og kortspil sammen.

Puderummet 2. sal

… er samlingsrummet for gruppe 6 og kan bruges til fysiske aktiviteter efter samlingen.

Talent rummet

… er samlingsrummet for gruppe 7 og fungerer efter samlingen som et sted for kreative ideer til små grupper, der ønsker at engagere sig i dans, sang, skuespil eller lignende.

Krea Rummet

… er samlingsrummet for gruppe 8 og bruges efter samlingen som et sted for kreativt håndværk, laboratorium for eksperimenter eller tegnestue.

.

Antimobbestrategi

Det er vigtigt for både skolen og SFO’en at skabe en angstfri og ubekymret atmosfære hvor den enkelte føler sig anerkendt. Mobning er uforeneligt med skolens og SFO’ens grundlæggende værdier.

SFO’en ser tillid som grundlag for hverdagens pædagogiske liv, hvor relationen mellem børn og pædagoger er fundamentet for børns udvikling og uddannelse i fritiden.

Tillid er også kernen i kammeratskabet og sociale færdigheder, som børn erhverver sig i samspil med andre børn, mens de leger og lærer.

Tillid er også grundlaget for hele barnets udvikling, som SFO’en bidrager til mentalt, musikalsk, kreativt og socialt.

Tillid er limen, som skaber de sikre rammer for SFO’en, hvor børnene udvikler sig og (ud)fordres til at sikre den bedst mulige udvikling af deres potentiale.

Mistillid, intolerance, mobning, udstødelse og ligegyldighed er elementer, der ikke passer ind i SFO-verdenen, mens tillid og bærende relationer præger vores SFO.

Sproget som nøgle

I SFO’en er sprog og kommunikation en vigtig nøgle med henblik på samspillet mellem interpersonelle relationer og personlig udvikling. Både talt sprog, kropssprog og det “uudtalte” spiller ind i den enkeltes og gruppens forståelse og muligheder for at udvikle sociale færdigheder i forhold til sig selv og andre. Et stærkt selvværd, en allestedsnærværende selvtillid og en styrket selvtillid er grundlaget for at navigere i et moderne samfund og for at opbygge sociale ressourcer i en multikulturel og globaliseret verden.

Indmeldelse

Her finder du indmeldelsesblanket, og de ofte stillede spørgsmål besvarer de mest almindelige spørgsmål om optagelse og betaling i SFO’en.

 

Til indmeldelseOfte stillede spørgsmål