Undervisning
Musikundervisning
efter skoletid
på skolen
Undervisningstilbud
På Sankt Petri Musikskole tilbyder vi musikundervisning for unge musikere og alle dem, der ønsker at blive det. Til alle aldersgrupper, fra musikvugge for babyer til masterclasses for de erfarne elever. Musikundervisningen finder normalt sted efter skole.
Enkeltundervisning
Sammenspil
Sammenspil tilbydes musikskoleelever, som samtidig får eneundervisning på det pågældende instrument.
Gruppeundervisning
Musikvugge
til spædbørn fra 3 måneder til 2 år med forældre
Vi – de voksne – synger og bevæger os sammen med børnene, laver sanglege, bruger rim og remser og leger med intstrumenterne. Babyerne, midt i det hele, oplever og føler musikkens nærvær.
Undervisning finder sted på følgende dage i 2024/2025: 17.8. / 31.8. / 7.9. / 21.9. / 5.10. / 26.10 / 9.11. / 23.11. / 30.11. / 14.12. / 4.1. / 11.1. / 8.2. / 8.3. / 22.3. / 5.4. / 26.4. / 10.5. / 24.5. / 7.6.
Musikhave
for 2-3-årige med én forælder pr. familie
for 4-5 årige uden forældre
Vi gør en masse motoriske ting, mens vi synger – kravler, hopper, hinker og snurrer rundt. Vi begynder at lære grundlæggende musikalske begreber og uddyber denne viden med alderen. Vi leger med puls og rytme, begynder at læse og klappe lette rytmer, spiller på forskellige instrumenter – trommer, xylofoner, klaves, maracas, bækkener, boomwackers – og følger hinanden som et “orkester”, hvor vi lærer at starte og stoppe på samme tid.
Undervisningen finder sted på tysk 20 gange om året om lørdagen kl. 10.30.
Undervisning finder sted på følgende dage i 2024/2025: 17.8. / 31.8. / 7.9. / 21.9. / 5.10. / 26.10 / 9.11. / 23.11. / 30.11. / 14.12. / 4.1. / 11.1. / 8.2. / 8.3. / 22.3. / 5.4. / 26.4. / 10.5. / 24.5. / 7.6.
Rytmik / Musikalische Früherziehung
for 0. klasse
Vi leger med puls og rytme, begynder at læse rytmekort og klapper, bruger rytmesproget – da di di – spiller på forskellige instrumenter – trommer, xylofoner, boomwackers, bækkener, maracas – og ledsager hinanden som “orkester”. Det betyder blandt andet, at vi starter og stopper på samme tid.
Vi synger og lærer om instrumenterne og de forskellige musikalske stilarter.
Undervisningen finder sted direkte efter skole kl. 13.
Musik, teater og dans
1. – 3. klasse
Ønsket om at lave musik sammen i gruppen styrkes yderligere. Træning i krop og bevægelse
Design og improvisation i musik og dans er en del af programmet for dette kursus. Der tages hensyn til elevernes eksisterende instrumentale færdigheder, og de indgår gerne i lektionerne.
“Deltager min ven også?” – Det er vigtigt for børn og unge ved næsten alle arrangementer, uanset om det er i skolen eller ved koncerter på musikskolen. Her er vennerne ikke kun til stede ved det endelige resultat, men ganske aktivt vil de øve sammen og lære sammen. Musik bliver lært legende og dermed helt og bæredygtigt (gennem den fælles oplevelse som en formativ hukommelse i lyde og billeder). Eleverne lærer ikke kun at gengive, men også at skabe kreativt ved hjælp af spændende historier, som præsenteres musikalsk. Her kan alle bidrage med deres styrker og samtidig lære af andres styrker. Den naturlige åbenhed hos børn, deres store kreative energi, et rum er skabt på tværs af en bred vifte af læringskanaler med de forskellige niveauer af opfattelser (lytte til musik, se scenesæt, føle atmosfære, skrive scripts og gribe det hele kognitivt), hvor børn får lov til at spille enkelt og alligevel systematisk erhverve og udvide musikalske færdigheder. Musikteatret er et ideelt grundlag for musicalen, hvor alle elever i 8. og 9. klasser deltager, og giver forudsætningerne for et kulturrelateret liv selv efter skole.
Trommegruppe
For elever fra 1. klasse
Dette kursus er rettet mod alle børn, der elsker rytme og ønsker at lære de første trommeteknikker. Rytmisk sikkerhed opnås gennem rytme, sang og bevægelsesspil.
Trommegruppe for videregående
for viderekommende elever fra Trommegrupperne
I denne gruppe udvides allerede kendte trommeteknikker, og de første slagtøjsarrangementer spilles på de store slagtøjsinstrumenter. Eleverne får en stærk forståelse for rytme og sammenspil.
Målet er at støtte skolens musikalske projekter med denne gruppe.
Yoga - Kropsbevidsthed og koncentration for musikere
for 1. – 5. klasse
fra 6. klasse
“Yoga er som musik: kroppens rytme, sindets melodi og sjælens harmoni skaber livets symfoni”(Yogamaster B.K.S. Iyengar)
Vi tilbyder yogaundervisning for musikelever parallelt med musikskolelektioner i samarbejde med Friederike Hertel, pianist & cert. Iyengar yogalærer.
At lave musik kræver kropsbevidsthed og koncentration. Yoga træner dette og fremmer forbindelsen mellem krop, sind og sjæl, som vi stræber efter, når vi laver musik. Ved at arbejde på dette kursus forbedrer vi ikke kun vores holdning på instrumentet og udvider vores spille- og lydmuligheder, men forhindrer også spændinger eller fysisk ubehag, når vi spiller. Selvtilliden styrkes og hjælper med at tackle optrædener og til at koncentrere sig bedre i stressede situationer uden for musikken.
Ingen særlige fysiske krav eller forudgående viden er nødvendige. Lektionerne foregår i en lille gruppe i trygge omgivelser.
Hørelære, musikteori og musikhistorie
for instrumental- og sangelever
tilbydes i blok af 10 lektioner
For elever, der er tilmeldt 60 min. soloundervisning eller mere
Her udfordres og uddybes hørelære og musikteoretisk viden. Kurset danner grundlag for det intensive engagement i musik og dens indhold og henvender sig til elever, der ønsker at forstå musik fundamentalt og lege med tanken om at forfølge en musikalsk uddannelsesvej.
Gratis undervisningstilbud
Børnekor
Børnekor Sankt Petri er Sankt Petri Skoles kor og organiseres i tæt samarbejde med Sankt Petri Kirke. For tiden synger mere end 70 børn i koret. De ugentlige prøver finder sted i fire grupper, som øver separat efter alder og musikalsk erfaring.
Skoleorkester
Skoleorkesteret på Sankt Petri Skole ledes af Margit Birken og øver om mandagen fra klokken 15.45 til 16.45 i musiklokalet i Larslejsstræde.
Alle elever på vores skole, der spiller et orkesterinstrument og ikke længere er begyndere, kan deltage – uanset hvilken musikskole de modtager deres undervisning fra. Det er gratis at deltage.
Musikglade orkesterentusiaster bør kontakte Margit direkte.
Instrumenter
Eleverne forventes at medbringe deres eget instrument til undervisningen og klaverelever skal kunne øve sig derhjemme på et klaver eller et el-klaver.
Sankt Petri Musikskole har et meget begrænset bibliotek af instrumenter. Hvis det er nødvendigt, især i prøveperioden, lejer vi disse instrumenter til rimelige priser. Send venligst forespørgsler via e-mail.
I princippet henviser vi til vores samarbejdspartnere vedrørende instrumentudlejning, køb og vedligeholdelse, som vi har aftalt fordelagtige betingelser med for eleverne fra Sankt Petri Musikskole. Søg hjælp og vejledning vedrørende instrumentanskaffelse hos din instrumentallærer.